Paintball, Airsoft, Femkamp och Skytte

Frågor

Hur kommer vi till Vida Äventyr?

Gården Vida ligger 5 km utanför Nyköping alldeles invid E4.
Från Stockholm/Nyköpingshållet (norrifrån) – Ta av mot Enstaberga/Bergshammar. När du kommit av E4 är det gården du ser på höger sida du ska till. Du tar höger mot Väderbrunn och sen höger mot Nyköpingsbro och Vida industriområde. Nu kan du svårligen missa avfarten mot gården och du svänger höger än en gång.

Från Norrköping/Linköpingshållet (söderifrån) – Ta av mot Nyköpingsbro. På själva avfarten kan du svänga vänster ner på en liten väg. Du ser nu gården du ska till rakt framför dig/till vänster. Åk INTE ner mot Vida Industriområde utan följ vägen och ta vänster efter några hundra meter in mot gården.

Paintball – Gör det ont?

Vissa träffar känns knappt medan andra känns lite mer. Ofta är man så pass inne i spelet att man knappt märker träffarna. Man kan jämföra det med att få en snärt med en handduk.
En del sätter på sig extra kläder under men tänk bara på att det då kan bli varmt. Det bästa är att helt enkelt se till så att man inte blir träffad. Tjejgrupperna vi har haft har t.ex. valt att hellre spela i bara t-shirt än att sätta på sig den tjocka överdragsjackan då det varit varmt.

Hur mycket bollar går det åt?

I genomsnitt förbrukar var och en 300-400 bollar på ett 2 timmars spel men vissa skjuter bara 200 medan andra så mycket som 1200 boll.

Går färgfläckar bort?

Färgfläckar på kläder, hud eller hår är helt ofarligt och går lätt bort med ljummet vatten. Färgen består av gelatin med färgämne (samma som i smågodis) och en liten mängd vegetabilisk olja och glukos. Det gör att det inte smakar särskilt gott att få färg i munnen, men det är inget farligt. Bollarna kan ätas rakt av om så skulle önskas.

Kan man ha glasögon under masken?

Vi har maskmodeller som rymmer glasögonen, men om du klarar dig utan dem rekommenderar vi att du tar av dem eftersom de lätt immar igen. Har du linser så sätt in dom i förväg.

Vad ska jag ha med mig?

Det går bra med vanliga gymnastikskor (oömma) eller kängor. Träningskläder är att föredra då man blir rätt varm under överdragskläderna när adrenalinet flödar.

Finns det några åldergränser?

För att få äga en paintballmarkör måste man vara minst 18 år. För att få hyra en finns det inga särskilda rekommendationer. På Vida Äventyr tar vi emot barn ner till 12 år i vuxens sällskap.

Är kunderna försäkrade?

Svar ja! Ett seriöst företag ser till att försäkra sin kunder under aktiviteterna. Så också Vida Äventyr.

Vad får vi ta med och dricka?

Vad ni vill, vi har inget utskänkningstillstånd men blir inte ledsna om ni tar med er mat och dryck och sköter det snyggt.